Бесен бургазлия сигнализира за поредния битовизъм, който вече пети ден превръща живота му в ад, информира "Флагман".

Негов съсед, от ул. Александър Велики” явно си мисли, че живее във времето на социализма и своеволието да вариш буркани в казан на бавен огън пред блока, е нещо абсолютно нормално.

Възрастният мъж е решил да се подготви за зимния сезон и въпреки че имота се намира центъра на Бургас, без никакво притеснение е наредил няколко камъка и е сложил казана с буркани върху огъня. За бургазлията обаче това е истинско мъчение.

"От 8 часа сутринта до късна вечер в апартамент ми мирише на разтопена пластмаса и изгорели отпадъци. Не сме на село и не сме в соца. Тогава поне хората горяха дърва, сега тези каквото им дойде. Миналата година го търпяхме това нещо. Сега вече става пети ден. Миризмата е неописуема, всичко смърди. Излизам с миризмата за работа и се прибирам посрещнат пак от нея”, пише бургазлията.

Факт е, че подобни действия са присъщи за маниера на хората, подрастващи в миналия век, когато да вариш лютеница на огън навън, бе нещо традиционно. Сега обаче нещата са различни и такава гледка в центъра на Бургас е абсолютно неприемлива.

„Общината трябва да се задейства, първо, защото рискът от пожар е много голям и второ, защото паленето на огньове и горенето на битови отпадъци по този начин са забранени по закон.В момента всичко това продължава и миризмата е по - зле от на цигански катун през зимата, в апартамента ми буквално не се диша. Моля Ви да поместите това оплакване”, апелира Даниел, който възнамерява да подаде оплакването си и към администрацията на Община Бургас, за да бъдат взети мерки.