Маленко Ангелов Галев, с прякор Малено, е издъхнал тази сутрин в дома си в пловдивското село Караджово, научи БЛИЦ от негови приятели. Малено е знакова фигура от ъндърграунда в Пловдив и бивш шеф на мотоклуб „Вагабонт“.
 
Преди години той беше изритан от „братята на вятъра“ с обвинение, че постоянно ги тероризира. Малено беше таен свидетел срещу сочения за килър Божидар Атанасов, който е обвинен в убийството на митническия инспектор Георги Дребчев. След като даде показания и заяви, че Атанасов е килърът, ликвидирал митничаря, Малено се яви в Окръжния съд в Пловдив и се отказа от твърденията си.
 

 
Преди година-две той катастрофира и беше в кома около месец. Негови приятели говорят, че възмездието го е застигнало, след като е давал фалшиви показания и се е разболял от рак. Лежал е няколко пъти в затвора. Беше обвинен, а впоследствие делото беше прекратено, за кражба на безценни картини на покойния голям пловдивски художник Кольо Карамфилов.
 
Беше съден и за опит за убийство на цигански бос от Плевен. Многократно е имал разправии с органите на реда заради кражби и всякакви други престъпления. В последните години, низвергнат и отритнат от всички, Малено живееше в Караджово и беше толкова изпаднал финансово, че негови приятели казаха, че е събирал желязо с ромите от селото, за да си купи хляб.
 


 
Кристина ИВАНОВА, БЛИЦ