Дупнишката мадона Сашка Васева е продала наследствената си къща от покойната си майка в село Ресилово, община Сапарева баня, за 50 000 лв. преди 5 години, но едва това лято в селото се разбра за продажбата. Новият собственик Иван Любомиров е гастарбайтер в Италия и със спечелените пари е започнал ремонт на новата си придобивка.

Къщата е на два етажа, намира се в центъра на селото. Допреди 6-7 години в мазето на къщата се помещаваше селският бар. Сашка го била отдала под наем, коментират съседи.

В къщата са живели бабата и дядото по майчина линия на Сашка Васева. В селото ги помнят като търговци. Дядо й Михаил отворил в една от стаите на приземния етаж зеленчуков магазин. През зимата изкарвал скара на дърва и въглища и продавал кебапчета и червено вино. Местните хора коментират, че в момента има голямо търсене на имоти в село Ресилово, предимно от столичани, но хората искат по 30,00 лв. за кв.м нива или ливада, които са извън регулация, и купувачите се отказват, пише struma.bg. “От известно време има голямо търсене на имоти тук. Селото е близо до Сапарева баня, на 10 минути път с лека кола, поради тази причина търсенето е голямо. Имотите в курортния град се продават на много високи цени. Сега и нашите хора вдигнаха цените, това отказва купувачите. Покрай голямото “пазаруване” на имоти в Сапарева баня преди години в Ресилово квадратният метър вървеше по 20 лева. Сега цената от 30,00 лв. прави имотите непродаваеми, въпреки че 1 кв.м балатум се продава за 10 лв., а земята е дълготраен актив”, заяви кметицата на селото Силвия Гладникова.Потвърждение пред репортер на “Струма” за цената даде и собственичка на ливада край пътя Дупница – Сапарева баня, която беше категорична, че не отстъпва и лев от 30,00 лв. на кв.м. В същото време стана известно, че бившият шеф на фармацевтично предприятие и близък приятел на депутата от БСП от Дупница д-р Иван Ибришимов – Петър Петров, търси имоти в местността Над селото. Близо до тази местност са двете къщи на журналистката и бивша депутатка от БСП Клара Маринова и домът на фолкпевицата Сашка Васева.