Разбита е организирана престъпна група, която се е занимавала с лихварство. Задържаните са от клана Гольовци. Това заяви главният прокурор Иван Гешев в Кюстендил.


"Има задържани от конкурентната група – Ропотамци. Към момента задържаните са над 6 човека, издирват се още 2 или 3 лица, които колегите смятат, че са част от организирана престъпна група. В следващите дни ще се прецени какви да са повдигнатите обвинения и какви мерки ще бъдат внесени в специализирания наказателен съд", посочи той.

Той отбеляза, че работата на прокуратурата е да не допуска случаи като този в ромската махала на града - хора, които не плащат никакви данъци, да се разхождат демонстративно с коли за хиляди евро.

"Това са хора, които изкарват парите си от незаконна дейност - лихварство, наркотици и други дейности. Ние и МВР трябва да си свършим работата. Защото такъв арогантен, нахален начин на живот създава чувство за безнаказаност у всички български граждани", отбеляза той.

Гешев припомни случая, в който бяха бити полицаи, включително и кучето.

„Ние сме го превърнали в национален спорт да се бият полицаите от една страна, а от друга да ни пазят. Това е недопустимо за нито една правова държава. Хората трябва да знаят, че освен права имат и задължения. Те са еднакви за всички", заяви обвинител номер 1.

Отделно се провежда специализирана операция по линия на битовата престъпност, допълни той. Той коментира и случаят с Капланов. 

Надяваме се на пробив по разследването на случая "Янек Миланов". Работи се много усилено, ангажирани са всички сили и средства, ще продължим по установяването на обективната истина. По думите му е запознат с някои детайли от разследването, но няма да ги разкрие, за да не го застраши.

"Не мога да коментирам подробности, запознат съм с някой неща. Няма да коментирам неща, които касаят разследването. Не съм наблюдаващ прокурор. Знам, че трябва да бъде информирано обществото. Но не може да се разкриват неща, които ще застрашат разследването", посочи Гешев.ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!