Пребитият от двама роми в Смолян Георги Кадиев бе опериран по спешност в нощта срещу неделя в Клиниката по неврохирургия в УМБАЛ „Св. Георги” в Пловдив. Състоянието на 27-годишният мъж след операцията е стабилно. Причината да се наложи спешната хирургическа интервенция е бил хематом в мозъка, пише "Монитор".

На 6 юли около 13 часа до ученическия пансион над Строителния техникум в смолянския квартал Георги Кадиев бил нападнат от двама роми. Единият от нападателите му бил обучаван от майката на Георги във фирмата, в която жената работи. „Много жалко, че го познавам това момче, но те и двамата са си такива – агресивни”, казва майката Мария Камбурова, която е неотлъчно до болничното легло на сина си.

 

Георги три пъти е вадил кръста на Богоявление в Смолян
Георги три пъти е вадил кръста на Богоявление в Смолян

Ромите удряли с колове Георги по главата и според майка му един сантиметър само по-наляво и ударите са щели да попаднат в слепоочието на сина й и да го оставят на място. Скандалът в Смолян станал заради 15-годишно момиче, което Георги Кадиев с прякор Гейзера, защитил от двамата роми. След първото спречкване, в което той спасил девойчето, ромите се върнали, въоръжени с колове и го нападнали втори път. 27-годишният смолянчанин бил прегледан в смолянската болница, откъдето преценили, че състоянието му е тежко и го транспортирали до Клиниката по неврохирургия в Пловдив. Георги е с фрактура на черепа и с второ счупване на базата на черепа, съобщиха от Клиниката по неврохирургия.

Георги дължи около 1000 лева за здравни осигуровки, а след като бъде изписан от болницата, ще се нуждае от още средства за възстановяване и рехабилитация.

Банковата сметка за помощ на Георги е на името на неговия брат Филип:

Експрес банк Смолян

BG89TTBB94001527557306

Филип Атанасов Камбуров