„Мисис Бургас 2018” Вержиния Иванова дари доброволно кръв днес. Най-красивата омъжена жена, точно в 13:00 ч., посети отделението по трансфузионна хематология в УМБАЛ-Бургас в града, съобщава „Флагман“. Тя даде пример на бургазлии за кръводаряването като кауза не само „по спешност”, но и акцентира върху дългогодишен проблем, който трябва да бъде решен с общите ни усилия.
 

„Сериозен проблем, който става опасен през летния сезон в Бургас. Цяла България е на море в региона! Призовавам хората на възраст от 18 до 65 години, които се  чувстват добре, да даряват кръв. Не отлагайте! В Бургас има спешна нужда и дефицит на кръвни продукти, за да бъдат извършвани животоспасяващи операции. Процедурата не е сложна. Попълва се кратък въпросник, с който се преценя индивидуалния риск на даряващия. Убождането не е страшно, не е и болезнено! Имах огромно желание да даря кръв и го направих. Чувствам се прекрасно след манипулацията! Използвам годината, в която нося титлата „Мисис Бургас 2018”, за да призова към даряване на кръв, да дам личен пример. Ще дарявам кръв на всеки 4-и месеца, последвайте ме! Иска ми се много хора да се вслушат в апела ми. Направете го, за да спасите човешки живот!”, заяви финансовият директор на първата частна многопрофилна болница в Бургас „Лайф Хоспитал.
 
Даряването на кръв (донацията) в 90 % от случаите у нас е предшествано от лична драма. Кръводаряването става първостепенен ангажимент, когато близък човек или самите ние се окажем със застрашен живот. Това схващане трябва да се промени, сподели по време на манипулацията Вержиния Иванова.
 
„Ще ви разкажа за случай с моята малка дъщеря и учителката й по балет, която претърпя тежък пътен инцидент. В онзи момент тя, която бе 10-годишна, поиска да отиде и да дари кръв, за да я спаси. Аз съм сигурна, че в утрешния ден порасналото ми момиче няма да чака нещастен случай, за да дарява кръв”, разказа красивата г-жа Иванова.
 
Надявам се следващия път, когато дарявате кръв, да е в новата сграда на отделението по Трансфузионна хематология, каза шефът на Кръвния център д-р Тодор Бояджиев.
 
„Вержиния е в добро здраве, има пулс и хемоглобин в норми. Не е посещавала в близките месеци дестинации, които носят потенциална опасност от зараза и може да дари кръв. Здравословно е да се кръводарява до четири пъти в годината от жени”, обясни той.
 
Вержиния Иванова е носителката на титлата „Мисис Бургас 2018”. 42-годишната красива дама  превзе сцената и омая с красота и грациозност публика и жури в петзвездния  Гранд Хотел и СПА Приморец.