Нахапана от овчарски кучета жена спаси от акт стопанина им. Въпреки нараняванията си, показанията на потърпевшата в съда дадоха основание на магистратите в Момчилград да отменят наложената финансова сакция на собственика. Това предаде родопи24.
 
Нападението на пастирските песове станало през лятото в село Друмче. Местната жителка Меслан Ш. била атакувана от четириногите пазачи на добитък и й били нанесени травми. Със заповед на зам.-кмета на Общината пък собственикът на кучетата отнесъл санкция за нарушение на Наредбата за овладяване на популацията на безстопанствените животни и придобиване, притежаване и отглеждане на територията на Община Момчилград. Актът бил по член 16 от Наредбата, който гласял „че е забранено умишленото провокиране от собственици на кучета – домашни любимци, водещо животните до агресия или поведение нарушаващо спокойствието и безопасността на други животни и хора по време на разходка или жилищни сгради в режим на етажна собственост".
 
При свидетелските си показания обаче, потърпевшата заявила, че в момента на нападението стопанинът не бил там, което пък нямало как да му вмени вина по цитираната Наредба. Поради тази причина магистратите в Момчилград отмениха санкцията.