Този път снегът в Пловдив беше истински, а температурите слязоха до десет градуса под нулата. Гражданите и общинските служби обаче очакваха белия нашественик в пълна бойна готовност. От ранни зори трактори, багери, камиони и модерни снегочистачни машини се надпреварваха по улиците на европейската столица на културата.

Армия чистачи прочисти парковете, площадите и централните артерии. Пред магазините, къщите и блоковете излязоха с лопати и други самоделни оръжия цивилни граждани. Продавачи, търговци, и офис-асистенти усърдно обираха снежинките преди да замръзнат. Снегът разбра, че трудно ще преодолее съпротивата на пловдивчани и прибегна до нечестен трик. Спря за малко, след което започна да се изсипва пак на големи парцали. Част от населението беше заблудено, и докато празнуваше победата над коварния противник, се оказа в плен на преспите, пише PlovdivTime.

Естествено, не всички улици в Пловдив са почистени, сега по тях може да се играе хокей на лед. Колите танцуват опасно и не е добра идея да се излиза навън. В Капана снегът отнесе многострадалната коледна украса. Гирляндите в артистичния квартал бяха изпопадали на земята, а в ранния следобед, започнаха да ги прибират.

Сраженията с бялата заплаха продължават и днес.