В началото на днешната сесия на Общински съвет - Златица, кметът на общината Магдалена Иванова отнела със заплахи диктофона на журналиста и издател на списание "Средногорски багри" - Петя Чолакова.
„В съответствие с досегашната практика преди да започне заседанието, поставих включения диктофон пред председателя на общинския съвет и кметът на Община Златица Магдалена Иванова, и започнах да снимам присъстващите на сесията. Тогава Иванова заяви, че не ми разрешава да я снимам, след което взе диктофона и го изключи, като през цялото време на заседанието не го върна там, където го бях оставила. Няколко пъти направих искане да бъде върнат диктофона, за да мога да изпълнявам професионалните си задължения, но Магдалена Иванова не пожела да го върне, смеейки се през цялото време. Накрая на сесията излезе, оставяйки изключения диктофон на масата пред нея и пътьом ми обясни, че ме чакали отвън... Каквото и да означава това!”, заяви за БЛИЦ журналистът Петя Чолакова.

И добави: „Предполагам, че нейната изнервеност идва от скоро пристигналия ревизионен акт от АДФИ, където по предварителна информация има данни за извършени множество закононарушения, в това число установени вреди в размер на 33 289,00 лв., които са в резултат на виновното поведение на Магдалена Величкова Иванова”. Припомняме, че кметицата на Златица Магдалена Иванова е подсъдима за престъпление по служба, с което общината е ощетена със сумата от 1 056 806,44 лева. Мярката й за неотклонение е „парична гаранция” в размер на 10 хиляди лева.

Анелия ПОПОВА