Полицаят от ПУ на МВР в Разлог Костадин Дункин, който бе обект на дисциплинарна проверка, заради системно шофиране на личния си автомобил" Лада Нива " без застраховка, без регистрация и без винетка, вчера отново се прояви, пише struma.com. 

Дункин бе заловен от колегите му от полицейско управление - Банско да шофира Опел тип баничарка без задна регистрационна табела. По рано през деня в управлението постъпил сигнал, че Опел без табели се движи в посока Гоце Делчев .По време на проверката Дункин  се оправдал, че бил да регистрира колата на приятел в ПУ на МВР Гоце Делчев и там имало проблем, забравили да  сложат табелата.

Според запознати, Дункин шофирал по обиколни пътища, надявайки се никой да не го залови. Въпреки обясненията му обаче, полицаите от Банско били безкомпромисни и съставили акт на нарушителя под пагон. Не за първи път Дункин попада в подобна ситуация.
 Припомняме, че Дункин, стана известен като стана екшън герой в нивята край Разлог. Будни граждани, решили твърдо да заловят Дункин, че шофира колата си в абсолютно нарушение на закона, го преследваха по кърски пътища, а полицаят сякаш се забавляваше и караше с мръсна газ колата си, която нямаше нито застраховка, нито бе регистрирана, а незнайно защо регистрационните и табели бяха зацапани с кал, за да не се вижда номера и..

Тогава пуснахме и няколкоминутно видео от яростната гонка. Свързахме се и с преследвачите, които разказаха, че Дункин системно шофира нередовния си автомобил. "Вместо да е за пример, този , който съблюдава за реда ,се държи като автоджигит, казаха тогава авторите на клипа.

Тогава се оказа, че Лада Нива, с посочения номер, няма електронна винетка. Няма и платена застраховка. Въпросната лада не веднъж е попадала в полицейските бюлетини.

През 2010 година, шофирана от сина на полицая Костадин Дункин, Иван, колата бе засечена от горски с крадена дървесина. Шофьорът заряза возилото си и избяга.

Горски служители припомнят, че през 2016 година синът на полицая е задържан с цял камион "Камаз" с крадена дървесина, камионът е конфискуван Явно е, че полицаят Дункин е проблемен за МВР, след като вече няколко пъти го залавят с едно и също нарушение. Ще има ли нова дисциплинарна проверка, очаквайте подробности.