Кметът на Перник подаде сигнал в Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР) за липса на парно. Община Перник твърди, че в града няма парно и сигнализира КЕВР, а „Топлофикация”- Перник твърди, че парното работи.

Ето какво е положението в дома на перничанина Стефан Георгиев: радиаторът е леко затоплен. „Малко има. Вчера изобщо нямаше и мисля, че онзи ден изобщо нямаше”, каза той.

Стефан споделя, че когато няма парно, се топли в леглото. „Аз съм пенсионер, не ходя на работа и не ставам от леглото. И шубата помага”.

Заради студа, затворени останаха училищата в цял Перник. 

Кметицата на Перник Вяра Церовска отказа да коментира случилото се, но каза, че „Топлофикация”- Перник не изпълнява задълженията си системно и затова е сезирала КЕВР.

„В момента парното е в нормални граници в целия град, така че няма причина да се говорят бомбастични неща, да се разпускат училища и детски градини.  Конфликт между „Топлофикация” и общината има и той е провокиран от това, че ние си търсим неразплатените средства от общината към нас за последните години.  По наши изчисления над 3 милиона лева.  Кметската управа твърди, че не ни дължи тези пари и от там имаме конфликт”, е позицията на инж. Любомир Спасов – директор на „Топлофикация” – Перник .

От „Топлофикация” заявиха, че парно не е имало само последната събота заради авария и тази сутрин заради превключване на мощности. ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!

Източник: bTV