Продуцентът Магърдич Халваджиян изригна с гневен пост във Фейсбук.
Маги критикува остро институциите, които не се грижат за кучетата по улиците на България. Халваджиян постна и няколко ужасяващи снимки на зверски убито куче в Мездра. Над фотосите той написа:

"Та да попитам МВР: Къде е зоополицията? Обещаната на пресконференция! Поредното безхаберие! Поредното неспазено обещание! Поредната безотговорност! Не ви ли е срам? До преди няколко месеца задавах този въпрос на Бъчварова. Дали получих отговор? Скоро ще го задавам и на този министър! Дали ще получа отговор? И няма да спра! Искате уважение?!?! Трябва да си го заслужите!".

Снимките всъщност са качени от гражданка на Мездра, която е станала свидетел на потресаваща сцена. Вижте и нейната история:

Днес станах свидетел на най-жестоката картина която можете да си представите. За пореден път,забележете-пореден, два огромни песа порода алабай, бяха пуснати свободно да обикалят улиците на Мездра! Казвам,свободно,защото не е за първи път а за незнам кой поред.....Тези неконтролируеми животни нападнаха жена разхождаща своето куче и го умъртвиха буквално пред очите и. Щом се убедиха, че а мъртво се насочиха и най-безпощадно захапаха минаващото наблизо бездомниче. Не мислих много, направо се нахвърлих да ги разтърва и със сигурност да съм си го отнесла ако на помощ не беше ми се притекъл собственика на близък магазин.

Кучетата са собственост на г-жа Каролина Кьолер и по непонятни причини за пореден път са на улицата. Кучета без обучение и с много злоба. Кучета които нападат за пореден път!!! Замислих се колко жалки сме ние, другите, щом продължаваме да търпим свирепите кучета на една общинска съветничка да убиват беззащитните животни, и домашни и улични?!

И как така еколозите на общината постоянно ни мрънкат на нас като организация за проблемите с бездомничетата които са истински кротки, а никой не обърна внимание на писъците и ревът на децата и хората станали свидетели на този ужас????? Снимките ну са за хора със слаби нерви!!!