Петима, а не трима-четирима са арестуваните миналата вечер в Карлово роми, научи БЛИЦ от свои източници на разследването. Истината обаче се оказа друга - не циганите, а българските момчета първи са нападнали. 

По данни на разследващи, петимата роми били на банкет от предприятието, в което работят. Двама от тях излезли по-рано, говорили си на ромски език. Отсреща се задали Панайот и Божидар. Според разследващите те били употребили солидно количество алкохол. Българските момчета им направили забележка защо говорят на цигански.

Едното от момчетата ударило с глава единия ром. Започнали псувни и размяна на обидни реплики. Настанал побой, при който Панайот избягал, а Божидар хукнал да бяга, но бил уцелен със стъклени бутилки с алкохол в главата и гърба. 

Грозната сцена се е разиграла в центъра на Карлово около 24:00 часа в събота. Свидетели на побоя станали група карловски младежи, които излизали от кафе и отивали на дискотека. Те се намесили да защитят момчето. Опитали се да разговарят и с ромите, а по желание на Божидар, той си изяснявал отношенията със съперниците си. След това останали отстрани и гледали ситуацията. Отново възникнал бой и ромите започнали да бият Божидар и да го налагат с юмруци и колани. 

Българите пак се намесили, разтървали ги и извикали линейка. Тя откарала Божидар в болницата в Пловдив. По-късно по негово настояване той бил освободен, а петимата роми, които отишли да се оплакват в полицията от агресията на българските младежи, били арестувани.

Кристина ИВАНОВА, БЛИЦ

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ