Фермер от Съединение е единият от четиримата щастливци, ударили джакпота от 9,5 млн. лв. в играта 6/49 на Спортния тотализатор, съобщава „Марица”. 63-годишният Петко Карабелов участвал със 17 фиша. Единият от тях се оказал печеливш. Пред „Марица” Карабелов разказа, че от 25 години играе тото. Залага на различни числа. Досега е печелил по 100, 260 лева.

„Пожелавам на всеки да изпита тази радост. Не знам още за какво ще похарча парите”, каза пред „Марица” щастливецът. Той очаква съпругата му да се завърне от почивка на Хисаря и заедно да решат.

Карабелов има две дъщери и двама внука на 5 и 3 години. През 1995 г. семейството купило стопанския двор и оттогава се занимава с животновъдство, като отглежда крави.

Междувременно станаха ясни и останалите трима печеливши. Счетоводителката Теодора Костова от София и служителката в туристическа агенция Златомира Стоянова от Пловдив са щастливките, които ще приберат по 2 375 357,60 лв. от тотото.
 
Сумата е част от джакпота рекордьор, възлизащ на 9 501 403,40 лв., който падна в тираж 20 на БСТ.

Общо четирима са милионерите, които улучиха печелившите шест числа: 4, 11, 18, 26, 33, 40, като и четиримата са играли с по 4 комбинации.
Още в понеделник счетоводителката Ирена Йорданова от Търговище се появила, за да си прибере печалбата, ударена навръх рождения й ден. Вчера в сградата на Спортния тотализатор отишли Теодора и Златомира.