Малко преди да потъне вдън земя, 28-годишният Иван Йорданов от Карнобат е изпратил на баща си локация и му е казал, че се е загубил. Това разбра репортер на БЛИЦ, който също обикаля горите край село Любен Каравелово, помагайки в издирването на младия мъж.

Както БЛИЦ съобщи, за последно Иван е забелязан в гориста местност край селото, където е бил на палатка с приятели. Сигнал за изчезването му е подадено в полицията на 25 август в 19:40 часа, но по данни на близки той е в неизвестност от около 04:00 часа на 25 август.

Палаткаджия изчезна мистериозно посред нощ, дирят го под дърво и камък СНИМКА

По информация на БЛИЦ, 28-годишният мъж е изчезнал в района на изоставено военно поделение с полуразрушени сгради. Местни жители споделят, че мястото е предпочитана дестинация за партита с алкохол и дрога. Хората идвали с каравани и камиони, за да се отдават на як гуляй.Бившето военно поделение, което се намира в началото на селото, се използвало за техно партита и за състезания по пейнтбол.

Иван Йорданов е от Карнобат, но живее в София. Заедно със свои приятели, които баща му не познава, в петък тръгва от София. Минават през Карнобат, след това продължават до Бургас.

Съботния ден прекарали нормално на територията на бившето поделение. Освен компанията на Иван, там имало и чужденци, които били с доста екстравагантен външен вид.

Иван се отдалечил от палатката си около 02:30 часа в неделя. Близките му споделят, че липсва от около 4 часа в неделя. Младият мъж е пратил локация на баща си и му е казал, че се е изгубил в гората.

Пред репортер на БЛИЦ притесненият родител, който по обясними причини не е особено словоохотлив и избягва медиите, сподели, че е звъннал на сина си в 8 часа в неделната сутрин. Иван звучал сънен, все едно сега се събужда. Това е и последния път, в който баща и син разговарят.

Оттогава телефонът на младия мъж дава заето, а самият той сякаш потъва вдън земя. Не е разговарял нито с приятелите си, нито с гаджето си.В издирването на Иван са се включили полицаи с кучета, горски и граждани. Обхождат се изоставените сгради в района.

Пред БЛИЦ горски коментираха, че е изключително трудно да се изгубиш в района, защото по какъвто и път да тръгнеш, след около половин час все ще стигнеш до някое от близките села.

Подпрян на дървена тояжка и с издрани от тръните крака, трети ден бащата на момчето - Йордан, който е бивш военен, не спира да търси сина си. Днес дори колабира от жегата, видя репортер на БЛИЦ.

Агенция БЛИЦ се съобразява с притеснението на семейството на Иван, но изнася всички тези факти, за да помогне в издирването на младия мъж.  

Пред БЛИЦ кметът на село Любен Каравелово Иван Димитров заяви, че в събота на обяд е получил сигнал от дежурния на общината, че от телефон 112 е получил сигнал, че в поделението е имало чужди хора с коли, с чужди регистрации.

„Отидох до място, за да видя дали действително има такива хора и коли. Навлязох в самото поделение, на 100 метра навътре, 2 палатки видях, с коли и каравани, но нямаше хора.

При излизането ми от поделението видях двама младежи. Представих им се, попитах ги какво правят тук, откъде са...”, разказа кметът.

„Достъпът до поделението е свободен”, добави той.

„След това се обадих на дежурния на общината и му казах, че действително има хора и коли в поделението”, каза още Димитров. „За изчезването разбрах от районния.  Досега нямаме никаква информация такъв човек да е навлязъл”, посочи кметът.
 
„Не е лесно да се загубиш. Самото поделение... Ако вървиш в посока към селото, един километър е най-много. Виждат се нивите, виждат се къщите... В каквато и посока да хванеш, все ще излезеш някъде. Не може да се загуби, не е такава голяма местност”, каза още Иван Димитров.

„Ако беше тръгнал в някаква посока, за 2 дни трябваше да е стигнал някъде”, категоричен бе той.

Иван Йорданов е около 180 см със слабо телосложение, къса кестенява коса и брада. Лицето му е продълговато, очите - кафяви. Бил е облечен със синя тениска и къси панталони, зелено горнище, обут с маратонки.От ОД на МВР - Варна апелират гражданите, които имат информация за местонахождението на Иван Йорданов, да позвънят на телефон 112 или да подадат сигнал в най-близкото поделение на МВР. 

Орлин ФИЛИПОВСКИ, БЛИЦ

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ