Депутат ще развенчае мита че българските народни представители не слизат от лъскавите и луксозни джипове и лимузини, като се яви и участва на автомобилен фестивал с личния си "Трабант", пише "Телеграф". 

Доц. Милен Михов от Великотърновския университет не само, че не се срамува от трабито си, но и всеки ден ходи с него на работа в Народното събрание, като с това прави сериозна конкуренция на бившия външен министър Соломон Паси. 

В събота доцентът историк ще участва с автомобила си и в десетото поредно издание на Трабант фест, което ще се проведе в старата столица. В него гордо ще дефилират трабанти не само от България, но и от Гърци, Румъния и дори Великобритания. В 12 часа на обяд трабитата ще преминат на дефиле с клаксони по главната улица на Велико Търново, след което на паркинга пред крепостта Царевец ще се проведат състезания за демонстриране на майсторско управление на двутактовото возило.

Във фестивала ще участва и човекът, притежаващ над 85 трабанта, търговецът Ивайло Антов, който все още чака да получи отговор от централата на "Гинес" одобрен ли е да кандидатства с необичайната си колекция. Псве 85-те истински трабанти Ивайло притежава и доста сериозна колекция от минитрабита играчки, които започнал да купува на децата си, но след това те също започнали да му стават мания.