В Бургаския затвор се извършват чудовищни престъпления, а задържаните, които уж трябва да изтърпяват своето наказание и да получат личната си и обществена превенция при широка обществена изолация, си живеят като на хотел. Това стана ясно и от скандалния клип на поредния гуляй, за който стана ясно преди седмица. 
Във всяка нормална държава, вече щеше да е направена пълна проверка, да има наказани, уволнени и затегната дисциплина. И всичко това да е публично съобщено, за да не останат съмнения в обществото, че няма справедливост. Не обаче и в Бургас, където случващото се зад масивните каменни стени на ул."Индустриална" си остава само там и сякаш всички отговорни институции се опитват да прикрият взаимно грешките си, пише "Флагман". 

Проверка днес установи, че седем дни, след като бе излъчен клипът, който има над 50 хил. гледания само в една от платформите за видеосподеляне, нищо не се е променило. Уж е назначена някаква проверка, но резултати нямало. Не се знае и кога ще има, твърдеше днес говорителят на Министерството на правосъдието Сашка Андрекова. Тя отказа да отговори конкретно на всички зададени й въпроси. Не каза и дали ще има санкции за директора на зандана Бранимир Мангъров. След назначаването му зад решетките в Бургас бяха регистрирани няколко фрапиращи инцидента, като клипът от миналата седмица е черешката на тортата. 

В края на миналата година медията разпространи видео, на което бруталният рецидивист Симеон Стоянчов – Малката Рижа е с флекс в ръка. Инструментът е абсолютно забранен за затворници под строг режим, камо ли за лежалия в психиатрия Стоянчов. Тогава Мангъров каза, че това било нормално, тъй като правели ремонт. Рижата и аверите му се радваха и на други забранени екстри като мобилни телефони и интернет. Преди няколко месеца пък ексгардът Горан Горанов нападна надзирател. 

Днес Мангъров категорично отказа да разкрие какво е станало след последната проверка в Бургас и как ще затегне дисциплината. „Предприел съм мерки. Повече няма какво да коментирам. Обърнете се към пресцентъра на министерството. Дали ще затягам дисциплината и какво смятам да правя, няма да коментирам с вас”, лаконичен бе Мангъров.

Неговото име беше забъркано в още един инцидент в началото на февруари. Тогава пред дома му беше подпален служебния автомобил „Шевролет”. От министерството отново защитиха Мангъров, заявявайки че той имал разрешение да използва колата при необходимост.