Пътуването в автобус от градския транспорт в Пловдив заприлича на возене в скоростно влакче. Шофьорът на рейс, обслужващ линия №10, със сигурност е успял да вдигне адреналина на пътниците, след като грубо погазил правилата за движение, разказва очевидец, цитиран от "Трафик". Неприятната случка се разиграла във вторник вечерта, малко след 20:00 часа.
 

"През цялото пътуване шофьорът се движеше с несъобразена скорост. Усетих как превишава на няколко пъти. Псуваше, потеше се, бършеше се през цялото време. Имаше около 8-9 пътници, които не смееха "гък" да кажат, само се споглеждаха", разказва очевидец, впуснал се неволно в "приключението". 
 
По време на курса водачът пропуснал и една от спирките - тази в подлеза на улица "Гладстон". Приближавайки, той забелязал, че там чака пътничка. Намалил скоростта, а жената се приготвила да се качи в автобуса. 
 
"Внезапно включи на по-висока предавка и отпраши, без да спре", разказва още читателят ни. Очевидци описват поведението на мъжа зад волана като рисково, а според разказа им мъжът е изглеждал неадекватен. 
 
Наш репортер направи няколко опита да се свърже по телефона с фирмата "Автотранс 2000", която обслужва линията. За съжаление никой не отговори на посочения телефон. Все още няма отговор и на запитването, отправено по електронната поща.