Огромен ров има под граничната ограда с Турция край странджанското село Сливарово. Това съобщава Петър Николов, който показа и уникална снимка на „находката“.
 


От кадъра се вижда как цялото съоръжение буквално виси във въздуха, а под него има просека с височина от 2,5 метра и ширина - над 4 метра - удобна за преминаване от всякакви „туристи“.

Компетентно лице от региона потвърди, че „пешеходната магистрала“ действително съществува и в момента се прави всичко възможно, за да се запълни. 

Земната маса е отнесена преди 10-ина дни - по време на големите наводнения в Странджа, когато се изписаха над 120 литра на кв.м. само за 24 часа.

„Едно от деретата се скъса, понесе дървета, земна маса и оттам изби под оградата и премина в Турция”, каза човек, запознат с бедствието в Странджа.

От снимките се вижда, че конструкцията явно е в много добро състояние, защото държи оградата, но земната маса не е стабилна.

Според неофициална информация край Сливарово денонощно дежури екип на Гранична полиция, който пази дупката. В момента се извършват укрепителни дейности, които всеки момент ще приключат.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!

Източник и снимка: Флагман.бг