В петък преди обед в Разград никой не работи. Всички умове са заети с това да разсъждават кой е ударил деветия по големина джакпот в тото историята в България с размер на печалбата 6 564 060 лева, уцелени с един фиш от Тото – 2, пишат от „Телеграф“.

Айше Шикриева и Енвер Мустафова са две от момичетата в пункта. Като няма печалба, поне за следващия тираж да си резервират надежда. Двете са съседки и явно са сериозни участнички и чести посетителки в тотопунктта. Щом имат карта за лоялни клиенти „Тото клуб“, значи са лоялни клиенти“, коментира Нази, която е „уредничката“ на пункта.

Преди двете жени на гишето мъж прибира доста банкноти – познал четири числа и получава 172 лева. Пунктът явно е кадемлийски. „Така е“, потвърждава стопанката. От четири месеца работи като касиерка в тото пункт и още първият ѝ клиент спечелил 3500 лева. Не знае обаче в коя точка на града са пуснати щастливите 6 числа от 7 тираж.

„Различни са хората. Едни се радват емоционално, други са сдържани и дума не казват“, обяснява 42-годишната Нази. Най-интересни и най-много се радва на тия, които идват с фишче без да са го гледали и чакат тя да им го провери. Тогава Нази е първата, която споделя с тях и част от емоцията.

„Най-хубаво е когато изневиделица ей тъй като му кажа „печелиш“ - виждаш искрена радост“.

„Няма никога да забравя един клиент сега преди Коледа. Идва един дядо, Спечелил 171 лева, обаче не знаеше, че печели. Дойде да провери. Човекът се разплака. Вика: Това ще ми е най-хубавата Коледа“. С него плаках и аз. Просто... не знам... Понеже нямах и едри пари, му давам по 10 лева, броя ги, рой вика: Стига бе, момиче, даваш ми половин пенсия“, спомня си пресен случай Нази.

„Мен ако питате, тоя човек още не знае. Ако знаеше, вече щеше да е отишъл да си провери фиша“, разсъждава жената.

В петък след тегленето на последния тираж дошла на работа в 6:40 ч, десет минути преди началото на работното време. Пред пункта вече имало опашка от хора, дошли да си проверят фишовете, да не би да са милионерите. После пук почнали нови опашки – от мераклии за следващите милиони.

В късния предиобед по ларгото се разнася новината: печалбата паднала в тото пункта „Момина чешма“ недалеч от стария градски часовник.

„Ааа, не знам, аз само замествам тука, нищо не знам“, лаконично казва касиерката на „Момина чешма“ Милка Зарева. Със сигурност обаче през нейните ръце е минал и фишът с 6,5 млн. лв. Няма как обаче да помни кой е бил клиентът, всички чакат да се появи.