Ужасяващо убийство на бебе е станало в Кърджали, а виновниците вече са изправени пред съда. Трупът му е намерен захвърлен в храсти до обществена тоалетна в кърджалийския квартал „Възрожденци”.
„Аз изхвърлих бебето сам. Виновен съм, съжалявам!". Това обяви само преди минути в съда Исмаил Муса-братът на Наджие, чието бебе бе открито мъртво в храстите, пише 24rodopi.com.
 


Исмаил призна, че сам е извършил всичко, като е излъгал сестра си, че бебето е в болница. След като трупът пък бил открит, Исмаил се уплашил и признал за лъжата. Двамата със сестра му решили да поемат вината, за да „смекчат обстоятелствата".
 

„Отидох в апартамента на леля да почина и гледам има бебе. Обадих се на сестра ми. Тя дойде и попитах на кого е това бебе. Тя каза, че не е нейно и аз й повярвах. Казах да го закараме в болницата, но тя не искаше. Не искаше и да се обадим в полицията. Аз после отидох на работа, а сестрата каза бебето да остане в блок №3. Към осем часа вечерта се върнах в апартамента, взех бебето, сложих го в черна найлонова торба, излязох и го оставих до „Сердика". Исках някой да го намери. Оставих го и се прибрах в къщи. Излъгах сестра ми, че съм го занесъл в болницата. След няколко дни като разбрахме, че бебето е намерено се уплаших и признах на сестра ми всичко. Признавам си-виновен съм. Съжалявам", заяви Исмаил. Той обаче не можа да отговори на съдията защо не е оставил детето пред жилищен блок, като е искал да бъде намерено.