Поп от Кюстендил изгони шурея си от вкъщи, а той издъхна в автомобила му „Опел Астра“. Както БЛИЦ писа трупът му беше открит вчера лично от свещеник Иван Янчовичин и сина му, когато тръгвали за работа, а те извикали полиция и линейка.

Това потвърди говорителката на ОДМВР – Кюстендил Катя Табачка, цитирана от „Телеграф“.

„След извършения оглед на мястото от експерти, криминалисти и разследващ полицай трупът е закаран за аутопсия в кюстендилската болница. Мъртвият мъж е 49-годишен, от Благоевград е и е роднина на собствениците на автомобила“, обяви тя.

Починалият е брат на попадията. Той живеел със семейството на отец Иван дълго време, споделиха съседи. Преди време жената на отеца заминала извън града, а брат ѝ се скарал с него. Иван Янчовичин се ядосал и пратил шурея си да спи в колата. Мъжът страдал от години от язва, споделиха медици, която се обострила от прекомерната употреба на алкохол.
 

Във фаталната нощ срещу петък се предполага, че тя се е спукала и той е издъхнал. Това обаче тепърва ще установява аутопсията.

„По това време някои от нас тръгваха на работа, децата на училище. Беше ужасно, да не говорим, че трупът си беше там бая време, имаше кръв по устата“, коментираха кюстендилци.

Отец Янчовичин, който служи в храма „Свети Димитър“. Пък беше лаконичен. „Не знам какво се е случило. Просто съм потресен и изключително притеснен. Няма какво повече да кажа“, заяви той.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!