Центърът на Бургас, точно до Първо РУП и МЦ „Света София” е потънал в боклуци и мизерия. За това съобщава "Флагман", позовавайки се на възмутен бургазлия, направил снимки на мястото. 

Те говорят сами за себе си – четирите казана за боклук на кръстовището на улиците „Георги Кирков” и „Възраждане” са не само препълнени, но отпадъци има и извън тях.

„Такова е положението в самия център на града. Грозно е за мен меко казано неприемливо. Разбирам, че някой е имал прекалено много боклук, но да направи такава мизерия в почивен ден и то на това място, когато знае, че достъпът до него е затруднен, е наистина чутовна глупост”, коментира нашият читател.Проверка днес по обед установи, че казаните са почистени още рано тази сутрин, въпреки неделния ден и факта, че в района текат сериозни ремонти – част от мащабния проект на общината за реконструкция на улиците перпендикулярни на ул. „Богориди” и ЦГЧ.„Най-вероятно това са отпадъци от едно от близките в района заведения. Възможно е и да е имало строителни отпадъци. Факт е, че подобни гледки късно вечер в почивен ден са често срещано явление точно на това място. Това е така, защото има 4 контейнера, в които боклука си хвърлят хора от няколко пресечки и той се трупа. Друг факт е, че рано сутрин – около 5 ч., всичко това бива натоварено на камионите на „Титан Бургас” и отстранено”, каза мъж, който живее на метри от въпросните контейнери.