Нямало и час след като 8-годишно момиченце влязло със своите приятелки в детския басейн на "най-големия и атрактивен комплекс на територията на област Пазарджик" "Луда Яна", и... детето излязло оттам с огромни рани, буквално разядено по пръстчетата, по стъпалата, колената. Подобни кървави рани се появили и по коремчетата на другите две деца.
Майката на момиченцето е в шок, съобщава trafficnews.bg. Притеснена от вида на дъщеря си, тя веднага позвънила в комплекса. След допитване до човека, който поддържа съоръжението, била посъветвана да тества детето си за хлорни препарати. От фирмата, стопанисваща комплекса, й казали, че според изследванията на ХЕИ, направени на 6 юни, физико-химическият състав на водата е в нормите. "Оказа се обаче, че след като са разбрали за проблема с децата, на никой от плувния комплекс не му е хрумнало да направи нови изследвания", възмущава се тя. Ето и пълния текст на сигнала й: 

"Искам да изкажа голямото ми разочарование от прехваление комплекс "Луда Яна" - не знам, наблъскан с хлор или просто някой е изпуснал препаратите в детския басейн! В случая кой е виновен - аз, че си пратих детето там, или собствениците, които се биеха в гърдите, че сезонът ще е отворен навреме!След като видях как се върна дъщеря ми, звънях да питам какво слагат в басейна. Жената, с която разговарях, звънна на човека, който поддържа басейна, и той казал да я тествам за хлорни препарати. Очевидно е, че много силен препарат е разял кожата на децата. От фирмата, стопанисваща комплекса, ни казаха, че според изследванията на ХЕИ на водата, направени на 6 юни, физико-химическият състав на водата е в нормите. Оказа се обаче, че след като са разбрали за проблема с децата, на никой от плувния комплекс не му е хрумнало да направи нови изследвания, защото водата се обработва всеки ден и повече от ясно е, че препаратът, който е използван, не е "хванат" от ХЕИ. Което, надяваме се, ще се случи още днес - поне така обеща счетоводителката на фирмата Андриана Радкова.