Мартин Трифонов, 21-годишният младеж, който бе задържан за убийството и изнасилването на малката Кристин, е казал на близки какво е направил. Това съобщи на извънредна пресконференция главният секретар на МВРЕ гл. комисар Ивайло Иванов.

Той разкри и драматични подробности около ареста. 

Свидетели проговориха за екшъна по време на ареста на Мартин, било е страшно ВИДЕО

"Към обяд започнаха да се появяват сигнали, че е видян, местен човек, който е в района, е успял да го хване, дори го е снимал. Завързал го е, но е успял да избяга. Получихме информация, че негови близки са знаели за извършеното престъпление, но не са казали на никого.Има наранявания по краката, предстои да се изясни как са настъпили - дали при преследването е даден изстрел от полицията или се е наранил сам.

Майката на момчето не може да носи отговорност. Има две присъди - едната е за блудство с 16-годишна своя братовчедка, другото е за кражба. 

Работел е известно време, ориентира се, краде и изчезва.Въобще не е употребявал алкохол, бил е фен на енергийните напитки", разкри още гл. комисар Ивайло Иванов.

Ексклузивно! Заловиха след стрелба издирвания за убийството на 7-годишната Криси в Сотиря 

"В момента е настанен в болницата. Предстои повдигане на обвинение, в понеделник ще бъде внесено искане за постоянна мярка за неотклонение. Ще бъде обвинен в убийството на малолетно лице с особено жестокост, освен това изнасилване и блудствени действия. Събрани са всички доказателства, изготвено е постановление за ДНК експертиза, извършена е аутопсия", съобщиха от прокуратурата.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ