Попълнете търсена ключова дума или фраза

Ремонтират 2 вертолета Ми-17 и 4 вертолета Ми-24

https://blitz.bg/obshtestvo/remontirat-2-vertoleta-mi-17-i-4-vertoleta-mi-24_news617573.html Blitz.bg София, България 01 Авг. 2018, 17:14 392 прочита 0 коментара

Министерството на отбраната ще ремонтира два вертолета Ми-17 и четири вертолета Ми-24.

Това съобщиха от пресцентъра на военното ведомство.

По повод публикации и запитвания от медии Министерството на отбраната прави следното уточнение:

С решение на министъра на отбраната е открита процедура за възлагане на обществена поръчка с предмет „Възстановяване и осигуряване на летателната годност на вертолети Ми-17 и Ми-24“, която включва изпълнение на следните позиции:

1.    Осигуряване на летателната годност на вертолети Ми-17 - рамково споразумение;
2.    Възстановяване на летателната годност на вертолети Ми-24 - рамково споразумение.

След публикуването на решението и обявлението за обществената поръчка е установено допуснато техническо несъответствие в обявлението, а именно: В раздел II „Обект на поръчката“, параграф II.2.1 „Общо количество или обем“ е записано, че ще бъдат ремонтирани 4 (четири) броя вертолети Ми-17.


Коректният брой е 2 (два) броя вертолети Ми-17.

Констатираното несъответствие ще бъде коригирано чрез „Решение за одобряване на обявление за изменение или допълнителна информация“ в срока, съгласно чл. 100, ал. 3 от Закона за обществените поръчки.

За позиция 2 - „Възстановяване на летателната годност на вертолети Ми-24 - рамково споразумение“ представената техническа спецификация към процедурата включва възстановяване летателната годност на 6 (шест) броя вертолети Ми-24, но необходимостта на Военновъздушните сили (ВВС) към момента е за ремонт на 4 (четири) броя вертолети Ми-24 и обявената поръчка включва ремонта само на 4 (четири) броя Ми-24.

За допуснатото техническо несъответствие ще бъде потърсена отговорност. 

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

0 Коментара:

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. Вижте нашата политика за бисквитките повече тук.Приемам