Уникален имот се появи на пазара на недвижимите имоти в Пловдив. Става дума за триетажна къща в самите поли на Амфитеатъра, разположена на ул. Цар Ивайло № 2. Зданието се издига на южните склонове на Трихълмието, вляво от тунела на бул. "Цар Борис III Обединител", и е обявено на търг от частен съдебен изпълнител.

Къщата е част от ансамбъла на архитектурно-исторически резерват "Старинен Пловдив" и е включена в комплекса "Античен театър" на Филипопол, разположен в Стария град, на южния склон на Трихълмието, в седловината между Джамбаз тепе и Таксим тепе, пише trafficnews.bg.

Търговата оферта включва дворно място от 110 кв. м. и жилищната сграда в ренесансов стил с площ от 57 кв. м.

Апетитният имот в сърцето на Пловдив е обявен на търг, за да удовлетвори делбата между двамата собственици Евгени Георгиев и Илия Пампоров. Тъй като къщата е част от защитената зона на резервата, имотът е практически неподеляем. В този случай той бива изнесен на публична продан, за да може парите от проданта да бъдат поделени между двамата собственици. 

Първоначалната цена на търга представлява 75% от реалната оценка на имота и възлиза на 391 350 лв. Можете да отправите своята оферта за закупуване на имота в срок до 17-ти ноември тази година.