Полиция заварди входа на редакцията на "Труд" и не пуска служителите на вестника да влязат на работното си място на ул. "Лъчезар Станчев" 7, съобщават от изданието.

На фейсбук страницата на вестника пък се появи съобщение:

"Полиция заварди редакцията на “Труд”. Възможно е вестникът утре да не излезе.
Издевателствата и терорът над единствената свободна печатна медия са в апогея си. Днес копоите на Радев отново ще се опитат да изхвърлят вестник “Труд” от редакцията му.

Абсолютно незаконно, разбира се. Без да се съобразяват с делото, насрочено за след месец. При 100% платени наеми. С всички фактури и документи.
Това представлява “промяната”, приятели.", пишат от вестника.


Както БЛИЦ писа вчера се появи информация, че по заповед на областния управител на София днес се очаква да бъде запечатана редакцията на в. „Труд”. Причината е скандал между вестника и служебният министър на културата Венцислав Минеков, които трае повече от 3 месеца.

Припомняме, че преди няколко месеца Минеков изпрати писмо до редакцията на „Труд", с която настоява вестникът да напусне офисите, които заема, в сграда, която е собственост на Министерство на културата.  Редакцията се помещава в сградата на Музея на социалистическото изкуство от 2015 година насам, а самата сграда е собственост на Министерството на културата.

Причината - нередовно плащане на дължимия наем към ведомството.

След като собствениците на в. „Труд” са били предупредени, че ако не погасят задълженията си, договорът ще бъде прекратен, те са изплатили веднага всички дължими суми. Въпреки това, служебният министър на културата е прекратил договора за наем, като по този начин е поставил пред сериозни затруднения работещите във вестника.

Вчера пред БЛИЦ главният редактор на изданието Петьо Блъсков заяви, че е жертва на политическа репресия и терор! ". Тяхната версия е, че друго дружество е наемател. Само че другото дружество което е наемател и дружеството на което е редакцията са на един и същи човек. Нито сме нарушили договора, нито има преотдаване. Давате си сметка, че това е репресия насочена срещу вестник "Труд", защото другото дружество няма никакви дела и отношения.", обясни Блъсков.