ВиК-Перник не може да използва пълноценно новия водопровод. Това стана ясно от участието на министъра на околната среда и водите Емил Димитров предаването "Още от деня" на БНТ.

"Трябва да се направи един резервоар, от който водата с нормално налягане да влиза в града", поясни министърът. Идеята е новият водопровод до Перник да снабдява града със 780 хил. куб. м вода всеки месец, а от язовир "Студена" да получава само 300 хил., за да може да се напълни.

"До този момент тенденцията е точно обратната - точи се язовирът за сметка на водопровода от София. В тази връзка съм написал писмо до Министерски съвет", каза Димитров и поясни, че е изпратил писмо до министерския съвет по този въпрос. Министърът припомни, че привстъпването му в длъжност някои от най-важните язовири в страната са били пълни под 50%.

Според министъра хората години наред не забелязвали работата на това министерство, а инетресът към него дошъл едва след ареста на предишния министър Нено Димов. Заплащането на служителите от структурите, подчинени на МОСВ, било много ниско и мнозина обмисляли да напуснат тази работа.

Димитров отбеляза и още един проблем в министерството - не малко служители в структурите, подчинени на МОСВ, които обмислят да напуснат работа заради ниското заплащане.