Коалицията е на принципа - царица - парица. Няма да се провали от темата Украйна. Дори да се съберат гласове и да се изпрати помощ за Украйна, коалицията няма да се разпадне. 

Това заяви в ефира на "Пресечна точка" бившият министър Емил Димитров - Ревизоро. 

Според писателката на култовата "Лейди Гергана" Цветелина Цветкова все пак разпад може да има, защото БСП не биха приели нещо, което е против Русия. 

Бизнесменът Веселин Халачев пък смята, че може да се прати военна помощ на Украйна, но тя да е само за защита. "Путин няма да допусне да излезе от тази война, не като победител и трябва да се измисли ход, при който според него това ще е налице", смята бизнесменът. 

"Много от държавите в ЕС, които са на страната на Украйна, решиха, че не е моментът всички да се хвърлят в огъня и да се гаси пожар със звезди", каза Ревизоро. 

По думите му ние не трябва да гасим огъня, а да се надяваме, че преговорите ще завършат положително и ще се сключи примирие. "Искаха ни и самолети и ракети, но не трябва да изпращаме".

"Аз също съм писател, имам трета книга. Вие, колежке Цветкова, знаете, че човек трябва да е майстор на късия разказ. Ние обаче имаме премиер, който е супер майстор на най-късия разказ. За 8 минути успя да разкаже 1300 г. история на България на Байдън", поде Ревизоро.

"Премиер, който гали Байдън, размахва пръст на Путин и дава акъл на Урсула фон дер Лайен как да управлява ЕС", добави той. 

"Този човек се позова на едни 88% някаква си социология и така оправда действията си. България е категорична какво трябва да се прави по РСМ", каза Ревизоро.

"Той обаче след време може да каже, че има 99% одобрение и да вземе някакво решение", каза той.
 
"През май месец ще трябва да вземе много важно решение. Ще видим дали ще иска референдум или ще пита баба си. Предстои много интересен май месец. Всичко поскъпва", завърши той.