Представители на ръководството на „Коалиция за България“ се срещнаха с Андрей Климов – зам.-секретар на Генералния съвет и ръководител на международния отдел на партия „Единна Русия“, Василий Николаевич Иконников – член на Съвета на Федерацията и представители на водещата руска политическа сила.

По време на срещата председателят на „Коалиция за България“ Румен Петков подчерта последователността на коалицията в разбирането, че санкциите срещу Русия са дълбоко вредни за Европа и за бъдещето на междудържавните ни взаимоотношения. Той добави, че от тези рестрикции страда българската икономика, българското селско стопанство и културно-историческите традиции между нашите две държави и перспективите за развитие и подчерта, че „Коалиция за България“ се обявява категорично против налагането на двойни стандарти в международното право. 

От така наречените „санкции“ срещу Русия страдат първо хората, които са ги въвели. Това каза зам.-секретарят на Генералния съвет и ръководител на Международния отдел на партия КП „Единна Русия“ Андрей Аркадиевич Климов. „Аз бих нарекъл антируските санкции "противозаконни рестрикции", само Съветът по безопасността може да налага санкции, други санкции в международната практика няма, не са предвидени в устава на ООН, нито в другите международни документи. Така че, всичко което се прави не са санкции а "антизаконни рестрикции", които противоречат на международното право, тоест хората, които го правят нарушават международен закон“, заяви Климов.Той предаде топли поздрави и заявена подкрепа от  страна на Андрей Турчак, секретар на Генералния съвет на партия „Единна Русия. 
Президентът Георги Първанов посочи, че един от уроците на днешния празничен ден е, че не може да се гради модерна система и архитектура за сигурност против или без Русия. И добави, че независимо от празничния ден, тревогата от новите предизвикателства пред Европа и цялото човечество, като едно от тях е надпреварата във въоръжаването. Първанов подчерта, че „Коалиция за България“ и партия АБВ са антивоенната сила на България в противопоставянето на разполагане на нови въоръжения на територията на страната.

Водачът на листата на "Коалиция за България" проф. Боян Дуранкев заяви, че европейската култура, развитието и бъдещето и културата на Европа без Русия е невъзможно. Той добави, че руската страна е дала на света 23-ма Нобелови лауреати - факт, който не бива, а и не може да бъде загърбен.