Дали става въпрос за положението на планетите, които определят полето на успеха в живота и способностите на ръководните позиции, не е известно, но тези два зодиакални знаци определено са най-добрите, когато става дума за лидерската позиция.
Те са родени лидери, авторитети, а с това и доста способни и знаят от подчинените си да оползотворят максимално. И те имат по някоя мания, но по пътя към успеха не се интересуваме, така че личностите, родени в тези два знака са известни и успешни.

Най-изразено черти на ръководство в себе си притежава Овен. Основната характеристика е динамиката, устрема и творчеството, но най-големият проблем често представлява неговата упоритост, промяна на настроението и раздразнителността. Членовете на този знак са много ясни в техните изисквания, и насърчават своите служители да дадат най-доброто от себе си, но с прибързани изявления могат да унижат и наранят. Тези, които са подобни на тях имат добри отношения, но с тези, които са като работници - следва кошмар.

Поради своята доминираща природа, Козирогът е роден за позицията шеф! Обича реда, работата и дисциплината, така обичат да обучават своите служители. Нямат страх от загуба на позицията, защото са убедени, че са незаменими, че дори е възможно поради тяхната работохоличана природа. 

Основната характеристика е способността да извлекат най-доброто от другите, както и да се преборят за по-добра заплата за всички, а недостатъци са упорството, коравосърдечността и убеждението, че сами знаят най-добре.

Източник: zajenata.bg