Новото движение „София Център”, което е контрапункт на  „Спаси София”  изказа възмущението си от провалените и затормозяващи проекти, свързани с превъщането на пешеходни зони на някои от столичните улици. Ето какво смятат членовете на гражданското обединение. 

 
Ние Членуваме в Гражданско Обединение „СОФИЯ ЦЕНТЪР"

Проектът на „Спаси София" за ул.Съборна е провал. Тази улица никога няма да стане пешеходна, защото никой не се разхожда по нея. Сега няма къде да се паркира. Има само 12 паркоместа. Сложени са грозни кaшпи, които пречат на движението и на гражданите и на колите. Обикаляме по няколко пъти за да паркираме.
Изкуствено се създават задръствания.

Проектът бул.Патриарх Евтимий
"Спаси София" искат да има 2 велоалеи, бус лента и успоредно паркиране. Така се отнемат паркоместа, затруднява се паркирането. Сега е косо и е много по удобно. Остава само една лента за движение и ще стават задръствания, категорични са от движението.

"Спаси София" са предложили този проект за "Патриарха" за гласуване от всички граждани в платформата „СОФИЯ ИЗБИРА „ на Столична община.Това е незаконно, защото само жителите на "Патриарха" могат да гласуват, а не всички
граждани.

Проектът ул.Шишман
"Спаси София" искат да направят улицата изцяло пешеходна Жителите са против, защото на улицата има 2 училища и една ясла. Как ще си водим децата на училище??