Това бяха рани от и убийство на професионалист. Момчето ми е наръгано смъртоносно там, където в момента са децата ни. Има локви кръв. На място е починало, не в линейката. Говори се с медиците, кръвта му е била изтекла. Хората са го реанимирали близо 40 минути или час, но ефект не е имало абсолютно никакъв. Това разказа бащата на 21-годишния Ангел, който бе наръган и убит на улицата от 18-годишно момче. 

Припомняме, че както БЛИЦ писа момчето почина от кръвозагуба, след като беше намушкан с нож от 18-годишния Никола Райчев. Вероятната причина е спречкване за момиче.

Извършителят беше издирван в няколко района на България, след като избяга от местопрестъплението и се опита да се укрие. В неделя беше арестуван на жп гарата в София.

„От полицията никой още не ни се е обадил, сигурно работят още”, заяви бащата Недялко Здравков. „Знам, че във фаталния петък синът ни е намушкан смъртоносно от професионален убиец, по думите на шофьора на линейката, който видях случайно в събота в болницата”, разказа още бащата.

"Той се запозна с някакво момиче - не знам дали има и седмица. Не знам въобще дали са ходили, но казват, че това е причината. Неговият убиец е дошъл, сдърпали се, тръгнал си е и го е намушкал - един път в гърба и един път в корема. Познава се с това момиче от седмица", разказва още той. 

След кървавата баня в Пазарджик 18-г. убиец на Ангел духнал към...


"Казват, че това е бившият й приятел и го е направил от ревност. Той ги е следял, забелязвали са колата му, където са и те", споделя майката на Ангел. 

Според баща му той е бил мъжко момче и не е споделял нещо да го тревожи.

"Не е бил притеснен, иначе щях да обърна внимание. Дъщеря ми каза, че това момче е тормозил някакво момиче, удрял я е в главата. Има заповед да не се доближава до нея. Повече подробности не знам. Знам, че последните три дни преди да убие сина ми, си е затъмнил прозорците на колата. Тормозил е предишната си приятелка, тормозил е много деца", допълва той. 

Тежко комплексирано същество без разум! Близките на Ангел с кървави думи на убиеца му

Майката на Ангел не успя да скрие мъката си и с треперещ глас призова управляващите да започнат да си гледат работата. 

"Всеки път съм си казвала: "Тия хора как живеят с това нещо". И аз не знам как ще живея. Няма живот. Защото горе не си гледат работата. Ако има закони, това няма да се случи. Ако един убиец получи адекватно наказание, може ли едно дете на 18 години да се разхожда с нож. Толкова слънчево дете беше. Да, сега ще казвам тази дума - "беше", каза тя. 

"Защо заминаваме полицията с тия неща? Знае се кой е убиецът. Защо не отиде директно в затвора? Знаете за няколко месеца колко неща се случиха с млади хора като него. Сега ще го изкарат убиеца, че не е искал, че много съжалява и че е уплашен. Искам да се обърна към адвоката му. Всичко се прави за пари, но какъв човек трябва да си, за да защитаваш такъв човек? Има свидетели на убийството. Това е хладнокръвна работа", сподели още бащата на Ангел. 

Опечаленото семейство уверява, че Ангел е бил добро момче и не е влизал в конфликти, не е било възможно да има спречкване.

"Имало е жена, която е видяла убийството и много се е уплашила. Призовавам я. Моля ви, госпожо, отидете и дайте показания, за да може убиецът да си получи заслуженото. Призовавам всички", каза майката. 

"Седял си е, пушил си е, този е дошъл от някъде и всичко е приключило за секунди. На 22 септември имах рожден ден. Беше ми поръчал подарък тази запалка. Даде ми я на предния ден и сега само това ми остана от него. Настоявам това копеленце да получи адекватна присъда. Мисля, че смъртна няма, но доживот да влезе в затвора", заключи бащата.  

Първа СНИМКА на убиеца на наръгания Ангел в Пазарджик

"Прекрасен живот си беше начертал сина ни и вместо да отидем да изберем апартамент, му избрахме ковчег. Защо синът ми не си носи нож в джоба, който иска си носи пистолет и сабя. Защо хората правят деца, които не могат да възпитат. Искам строго наказание, поне с доживотен затвор, а да не се размине всичко, както при много други случаи", каза още бащата пред bTV.

Сестрата на Ангел също потвърди, че брат ѝ и приятелката му са били следени. "Следял ги е няколко дни преди убийството. Не е казал на никого, защото сигурно ги е било страх", коментира момичето. 

Дори и най-добрият приятел на Ангел - Георги не е бил в течение какво става. "Само ми е споделял, че приятелката му е имала някакви проблеми, но не знаеше за какво точно става въпрос", каза той.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук