Внезапната и нелепа смърт на Силва Зурлева дойде като гръм от ясно небе за нейните близки приятели. Като дългогодишен изпълнителен директор на Нова телевизия тя пази стотици приятелства с колеги от медията и други лица от родния шоубизнес. 

За тях началото на годината не тръгва приятно и те не могат място да си намерят. Някои от тях вече изказаха своите съболезнования в социалните мрежи и показаха колко много държат на нея. 

Евгени Минчев пусна видео, в което честити настъпването на новата година, но не пропусна да каже няколко ласкави думи за починалата Зурлева. "Искам да използвам това включване, за да съобщя за смъртта на Силва Зурлева - изключителна приятелка, но вие може би си я спомняте като изпълнителен директор на Нова телевизия. В годините е заемала редица високи постове. За голямо съжаление тя вече не е сред нас. Искам да изкажа най-искрени съболезнования на всички, които я познаваха и няма да могат без нея, сред които съм и аз. Заявявам го искрено", сподели той. 

Журналистът Антон Стефанов също се оказа от приятелския кръг на Силва Зурлева и изрази своите най-искрени съболезнования. "Защо, защо, защо сълзи още в първия ден на новата 2020? Мир на душата ти, Силва Зурлева! Ти беше страхотен човек! Рядко се срещат хора като теб! Много рядко! Мъчно ми е..", пише той. 

Безспорен професионалист, талантлив, умен и почтен човек, Силва Зурлева отдаваше сили да се налагат принципите на журналистическата етика и морал в най-трудните години, гласи съболезнователният адрес от Съюза на издателите в България към близките и приятелите на Зурлева.