Играта си от вторник в "Стани богат" продължи Христо Величков от Златоград. Той бе отговорил на първите пет въпроса, а шестият бе "Кое не е част от Обединените арабски емирства?" - Дубай, Абу Даби, Шарджа или Катар. Мъжът веднага фиксира Катар и така продължи напред.

"Кои са отиващите на смърт, които приветстват императора?", бе следващото питане, а опциите, измежду които трябваше да избира, бяха Легионите, Преторианците, Гладиаторите и Сенаторите. Христо се насочи към гладиаторите, но реши да си помогне с "50:50". След като останаха последните две опции, той избра гладиаторите и така премина към въпрос №8.

"Кой наш поет си е отишъл от този свят най-млад?", бе той, а вариантите - Христо Ботев, Христо Смирненски, Димчо Дебелянов и Пеньо Пенев. Величков поразсъждава и каза по няколко неща за всички без Пеньо Пенев, за който нямал познания. Насочи се към Димчо Дебелянов, но реши да звънне на приятел - Михаил Киров от София.

Участникът го помоли конкретно да провери кога е роден и кога е починал Дебелянов, като в слушалката чу набързо годините на раждане и на смърт, но при молба да бъдат сметнати Киров първо му каза 49, а след това 39 години, въпреки че правилният сбор бе 29.

След това младежът от Златоград повика и приятелката си от публиката Мария, с чиято помощ правилно избра Христо Смирненски.

Останал без жокери, той заключи 3000 лева като втора сигурна сума, а въпросът за нея бе "С кой творчески псевдоним е известна певицата Алиша Бет Мур?" - Пинк, Алиша Кийс, Адел или Мадона.

Христо веднага изключи Мадона, а след това и Алиша Кийс. В един момент разкри откъде идва прякорът на Пинк, което учуди дори Ники Кънчев, който не знаел това, въпреки че е изявен меломан. В крайна сметка Величков избра Адел, но тя го свали на 500 лева печалба, тъй като верен отговор се оказа Пинк.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук