Приятелят на зверски убитата Радостина Евтимова Петър я завел на екскурзия в Париж за Деня на влюбените - 14 февруари. Това била и последната им среща, пише "24 часа".
Двамата са били заедно повече от 2 години. Петър учи и работи в Англия.

Сестрата на Радостина – Теодора, споделя, че обвиненият за убийството Георги Цветанов е искал нещо повече от приятелство. “За нея нямаше друг мъж освен Петър. И може би това я уби”, казва майката на момичето Таня.

Запознати с отношенията между Георги и Радостина твърдят, че момичето на няколко пъти го е отхвърляло. Той обаче не търпял поражения и откази от жени. Знаело се, че има приятелка Пламена, с която през последните години се събирали и разделяли на няколко пъти. Самата Пламена не отрече, че Георги имал гневни изблици и бил агресивен към нея, но от ревност. Тя е сигурна, че той не би могъл да убие човек. “Удрял ме е, но да се стигне чак до това... никога”, казва тя.
"Той лично ми е казвал, че Радостина е единственото момиче, което му е отказвало няколко пъти и че не може да го преживее. Зная, че се е опитвал да спи с нея и не е успял", разказа една от приятелките на Радостина.

Някои от колегите на Георги и Радостина от университета смятат, че Георги си е измислил проблем с родителите си, за да го съжали Радостина и да може да остане през нощта при нея. Това за тях е достатъчен повод, че той предварително е обмислял това, което се е случило по-късно през нощта. /БЛИЦ