Почувствах се много зле, когато разбрах, че нашите доскорошни приятели от „Демократична България” подкрепиха Мая Манолова. Това заяви пред bTV лидерът на СДС Румен Христов по повод острите думи на премиера Бойко Борисов за „Демократична България“ по време на Националната работна среща на ГЕРБ преди дни.
 

Христов присъства на срещата и стоеше редом до Борисов, когато той отправи критиките си към самопровъзгласилата се десница. Той призна, че се е почувствал зле преди това – преди втория тур на местните избори.
 
„Очевидно е, че гласовете, които тя (Манолова) получи на втори тур бяха от ДБ, а очевидно гласове от БСП отидоха на втория тур за кандидати за районни кметове на ДБ”, смята Христов.
 
„Когато подкрепяш основния си опонент, а този основен опонент е представител на БСП, която няма нищо общо с европейските социалистически партии, не може да не бъдеш разочарован. Не само Борисов, а и аз“, заяви той.
 
„Едно е да обявиш официално кого подкрепяш, друго е да пуснеш по структурите, това което е договорено. Винаги пред медиите може да кажеш едно, а може да се договори друго”, коментира още Христов.
 
Той уточни, че е най-разочарован от ДСБ, с които са били доскоро са били заедно – в една парти или една коалиция.
 
Относно техния коментар, че думите на Борисов са „примитивен политически цинизъм” лидерът на СДС каза: „Сега ще има замерване с реплики, но това не помага на демокрацията в България. Хубаво е да паднат маските и да стане ясно кой кой е”.