Не вярвам на обявения резултат на първи тур в София и Бургас. Това каза лидерът на АБВ Румен Петков по време на пресконференция, предаде агенция „Фокус“.

„Позволявам си да кажа, че не вярвам на обявения на първи тур резултат в София и Бургас. Имам достатъчно основания. Не вярвам в резултата за общински съветници, който беше обявен за ПП АБВ.

Твърдя ,че много от отчетените резултати не отговарят в това число на преференциите. На предните избори показахме протоколи,в които е видно, че АБВ има 20 преференции, отчитат 2 гласа.

Смея да твърдя, че беше извършена кражба на гласове и в Плевен. За съжаление с това си поведение ЦИК остави въпроси.

София резултата показва генерални настроения за промяна. Тук не искам да деля „Факултета“, другите, но като цяло съм смутен от едно изказване на г-н Дончев, който срядата миналата седмица каза:

„Какви тези инициативни комитети?“.

Значи, трябва само политическите партии? Ние какво лишаваме гражданите от възможността да се консолидират? Колко са кандидатите, които печелят с Инициативен комитет“, каза ще Петков.

Той обърна внимание, че ако това му липсва, 10 ноември е след 1 седмица. „Може да съжали за 30-те пропуснати години“, посочи още Румен Петков.