Вярвам, че този параклис ще подкрепя и ще защитава пазителите на въздушното пространство на България, въпреки убийствено малкия нальот. Надявам се и да получат нови самолети, каквито заслужават. Това каза президентът Румен Радев по време на освещаването на новия параклис „Свети Великомъченик Мина“ в авиобаза Граф Игнатиево, съобщава TrafficNews.bg.
 

Церемонията беше извършена лично от митрополит Николай, който е и рожденик. Той пожела единомислие и мир.
 
Инициативата  да бе изграден храмът е от президента. Изпълнението на проекта се е случил със съдействието на дирекция „Вероизповедания“ към Министерски съвет и Пловдивска Света Митрополия.
 
Гости на церемонията бяха още командирът на Военновъздушните сили генерал-майор Цанко Стойков, високопоставени лица от държавната администрация, областният управител Здравко Димитров, командири на военни формирования и др.
 
Междувременно продължава инициативата на Командването на Военновъздушните сили за набиране на средства в подкрепа на семействата на загиналите пилоти от състава на 24-та авиационна база – Крумово. В нея се включиха голяма част от военнослужещите от авиобазите на ВВС. Част от мероприятията в нейна подкрепа включват и предлагането на авиационни фотографии, лично дело на военнослужещи от различни формирования.