Всички в Министерството и аз лично оценяваме, това което беше направено от ОД МВР-Бургас в Слънчев бряг, техните усилия и желанието за координация с други структури. Това каза на брифинг пред журналисти в Бургас министърът на вътрешните работи в оставка Румяна Бъчварова, предаде „Фокус“.
„Слънчев бряг като проблемно място в криминогенно отношение, стана един добър пример за работата на полицията и затова поздравявам всички колеги тук“, каза Бъчварова. 
По време брифинга стана ясно, че при специализирана акция срещу битовата престъпност са арестувани 10 криминално проявени лица, обявени за национално издирване. По отношение на акцията министърът в оставка Румяна Бъчварова заяви, че по тази линия на дейност всички дирекции в страната работят непрекъснато.

„Има много добри примери, има много добре овладени процеси във всяка една от областите. Разбира се, има и проблеми, но не трябва да се подценяват усилията на полицията в борбата с битовата престъпност. Статистическите данни показват спад на битовите престъпления“, посочи Бъчварова.

По думите й всеки един, който работи в своята община, контактува с хората, с кмета, носи лична отговорност и той е „очи в очи“ с тези, които извършват престъпления и с техните жертви.

„Т.е. това е най-високата степен на мотивация от хората, които работят на терен. За тази операция Правителството отпусна средства за допълнително гориво - два пъти по-високи лимити, което означава, че са доста подсигурени и с доста повече възможности ще работят полицаите на място. Полагаме всички усилия да осигурим автомобили за приоритетните дирекции. Те са шест, но Бургас не е сред тях. Дирекциите са тези, в които е най-висок дялът на престъпленията. Сега са отпуснати допълнителни два автомобила, от тези, които са зачислени на главните дирекции на министерството и очакваме в следващите месеци да дойдат и допълнителните нови, които да се включат в операцията срещу битовата престъпност и да подпомагат дейността. За Бургас това ще бъдат 16 нови автомобила“, заяви вътрешният министър в оставка Румяна Бъчварова.

Тя отбеляза, че 278 ще бъдат автомобилите за цялата страна от първата поръчка, като осигурените средства са за 300.