„Защо българите предпочитат гръцкото море – ами защото там се чувстваш като бял човек, а тук като в кочина. Днес съм платила 2 лева, за да отида на тоалетна”, възропта в социалната мрежа санданчанката Румяна Христова, която в момента почива със семейството си на родното Черноморие, пише struma.bg.

„Разочарована съм от плажа в Черноморец. Няма тоалетна, липсват душове, пълно е с боклуци. Плажната ивица е превърната в бунище. 

Няма къде да си поставиш чадър, ако си носиш. Гледката е неописуема, тя трябва да се види. Пълна мизерия. А когато резервирахме хотела, който е що-годе приличен, ни увещаваха, че плажът е чист, има всички удобства. За да стигнеш дотам, трябва да преминеше през цялата тази помия”, заяви Христова, която предостави и снимки от плажа, направени в четвъртък.

Санданчанката Румяна Христова от 20 години е една от най-запалените гъбарки в региона. По професия е готвач, но както тя споделя, голямата й страст е гъбарството и тя не се уморява да обикаля горите и поляните. Румяна не само събира гъби и плодове, но и приготвя страхотни сладка и конфитюри.

„Въпреки че съм патриотка, кракът ми вече няма да стъпи на Черно море.

Да не се сърдят нашите управници, че българите предпочитат гръцкото море, ами там се чувстваш като бял човек, а тук като в кочина.

Днес съм платила 2 лева, за да отида на тоалетна. Питам жената, която поддържа тоалетната, защо плажът не се поддържа, а тя ми отговаря – защото няма договор. Имало концесионер, но нямал сключен договор с общината и затова плажът е неподдържан.

Има десетки семейства с малки деца и те са принудени да газят в бунището, за да стигнат до водата. Вероятността да плъзне епидемия е много голяма.

Не знам дали ще изкарам цялата си почивка, сигурно ще си тръгна още утре”, каза Христова и  допълни: „После на министъра на туризма му е чудно защо хората отиват на Гърция. В ресторантите е скъпо, качеството е под всякакво ниво. Една порция попчета е 10 лева, порция цаца – 6 лв., една салата под 10 лева не може да се намери. Пържени картофи – 6 лева, със сирене – 7 лева. Е, това е нашето Черно море”, завърши Р. Христова.

 

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук