За някои лятото е още далече, ала за дамите, които държат на външния си вид, то вече чука на вратата. Сезонът, наситен с отпуски, пътешествия и слънчево настроение, има само един недостатък: не можеш да прикриеш излишните килограми с дрехи. Ето как известните пловдивчанки се подготвят за най-хубавия период от годината. 

Петя Раева -  бивш депутат, издала книга „Радостта от храненето”, споделя, че очаква лятото с много настроение. Не спазва някакви специални диети, а се храни със сезонните плодове и зеленчуци.  Използва повече хидратиращи кремове, а за Свети Валентин  подарили специален крем с  черен хайвер, от който останала много доволна. Раева не отделя особено внимание на спорта, ала прекарва свободното си време в разходки. Когато е в София, обича да се разхожда в Южния парк, а в Пловдив - из Цар-Симеоновата градина и по алеите покрай Марица. 

Радосвета Тенева - капитан на волейболния отбор на „Марица”,  тренира по два пъти на ден. Изразходва много енергия и това  позволява да си хапва от всичко.  Старае се да се храни здравословно, избягва пържено и не пие газирано. „Когато човек се занимава професионално със спорт, винаги трябва да е в кондиция", споделя Радосвета. „Морето, лятото, спортът ме крепят, чувствам се чудесно и  не се подлагам на разкрасителни процедури. Поддържам се целогодишно, не чакам да дойде лятото”, казва волейболистката. 

Веси Бонева също не спазва определен хранителен режим.  Певицата си похапва често, но  по малко - предимно салати и супи. Обича да спортува -  кара колело, ходи на фитнес и танци. През свободното си време разхожда любимото си куче Джиа. За да е красива през лятото, си прави липомасаж два пъти седмично, а веднъж в месеца ходи на масаж за цялото тяло. 

Надя Танева - директор на дирекция „Социално подпомагане“, не се подлага на специален хранителен режим и разкрасителни процедури. Но през цялата година внимателно подбира менюто си. Съжалява, че в момента няма време за спорт. „Не ми харесват фитнес залите, много са ми скучни. Предпочитам да правя обиколки на открито на Гребната база и да се разхождам вечер", казва тя. 

Ива Пранджева се подготвя усилено за летния сезон. Лекоатлетката ходи на сауна и йога и се храни само със салати. „Опитвам се да откажа сладкото, но не ми се удава“, смее се спортистката.Тя е възхитена от йогата. Започнала да посещава упражненията веднъж седмично преди месец. "Зарежда ме с положителна енергия и позитивно мислене. Правят се летни лагери сред природата, които може би ще посетя“, казва лекоатлетката. Ива споделя, че има проблем с кръста и йогата много  помага. Лекоатлетката споделя, че  не се подлага на специални разкрасителни процедури. Поддържа се сама вкъщи с маски, а тялото си маже с различни масла. За лицето си използва специално биоолио. 

Татяна Попова  - основателка на международен женски клуб Ню Йорк - София, споделя, че няма значение кой сезон е, човек трябва да се поддържа непрекъснато. Тя не спортува активно. Залага на разходки сред природата и на туризма. 

Дани Каназирева - лидер на "Съюз за Пловдив", също не прави специална подготовка за летните месеци. Полага нормални грижи за външния си вид. Спортува вкъщи. Храни се разделно, повече постно. Не е фенка на разкрасителните процедури. Използва естествени продукти за лице и тяло. „Най-важното за добрия външен вид е добрият сън“, убедена е Каназирева. 

Кристина Георгиева - състезателка по динамична стрелба, се храни здравословно, спортува и обича разходките в парка.  Храни се редовно, но с малки порции. Противник е на всякакви храни тип "фаст фууд". Набляга повече на плодове и зеленчуци, обича различни видове чай. Блондинката  тренира постоянно - освен със спортна стрелба, се занимава и с бойни изкуства. Не  остава време за разкрасителни процедури, но като всяка жена има своите малки тайни за красота. Използва кремове, които предпазват от вредните ултравиолетови лъчи. Харесва спортни масажи, за да поддържа кожата си блестяща и гладка. Използва маски с натурални продукти за лице.

Източник: "Марица"