Най-голямата сестра на Муамар Кадафи инкогнито се е лекувала в софийската болница "Токуда" и си е тръгнала с успешно присадена става, пише в. "Нощен Труд". Операцията минала при пълна секретност. От "Токуда" категорично отказаха да коментират, позовавйки се на медицинската етика.
От болницата обаче е изтекла информация, че ВИП-пациентката е била с малка свита - само от двама души, които й помагали да се обслужва след операцията. Таксите са плащани на ръка, пред вратата й в болницата е имало охрана.
Два независими високопоставени източника от джамахирията изказаха противоречиви сведения пред НТ за роднинската връзка на жената с Кадафи. Общото между тях е, че на близка роднина на Муамар Кадафи е сменяна става в "Токуда", вече е по-добре и ходи благодарение на българските лекари. Единият се закле, че пациентката била родната леля на либийския държавен глава. Другият либийски източник настоя пред НТ, че ВИП-болната е родната сестра на Кадафи. За каката се знае, че е много властна, деспотична, държи да бъде забелязана и се движи винаги с голяма свита. Тези факти накланят везните в полза на лелята. Защото по свидетелства на лекари от "Токуда" тяхната пациентка била кротка жена, без претенции въпреки статута си. /БЛИЦ