Близкият до Татяна Дончева бивш депутат от НДСВ Минчо Спасов е един от извършителите на опасния саботаж в столичното метро. Това научи БЛИЦ от свои източници.

Че Минчо Спасов е един от протестърите, виновни за случилото се по-рано днес, е установила проверка на записите на метростанция на Софийския университет, където в понеделник по обяд три лица спряха електрочеството и поставиха в риск стотици пътници на столичния метрополитен.

Спасов, който в момента е адвокат, е отведен в полицията за изясняване на закононарушението.


Минчо Спасов

БЛИЦ припомня, че по-рано днес стана ясно, че шепа протестъри са блокирали подземната железница в София, излагайки на риск куп хора, сред които и майки с деца.

Малко след това стана ясно, че записите от камерите вече са предадени на СДВР.

Междувременно районната прокуратурата в Сливен излезе с опровержение на медийните внушения на адвоката от Ямбол Минчо Спасов, който я обвини в незаконна намеса в търговски спор.

Спасов, който е бивш депутат от НДСВ, а сега се опитва да упражнява адвокатската професия, изрече куп клевети по адрес на държавното обвинение в телевизионния ефир. Става дума за случай с фотоволтаична централа в Сливенско, която била инвестиция на германски бизнесмен. Фирмата, според Спасов, била "открадната", въпреки че немският инвеститор е спечелил дело в съда.

Сега, от държавното обвинение изобличават в откровена лъжа бившия депутат от НДСВ и неуспешен кандидат за вицепрезидент на Татяна Дончева. През 2016 година двамата бяха в тандем, а Движение 21 и НДСВ ги издигнаха за кандидат-президентската двойка, уточнява "Правен свят".

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!