Протестиращи са блокирали за кратко метрото в посока „Младост“ и по този начин са поставили в опасност живота на десетки деца, жени и мъже. Това се е случило около обяд.

Безумните действия за изложили на риск невинни български граждани. Диверсията идва като продължение на призивите за неподчинение, които отправи вчера "отровното трио" в лицето на Бабикян, Хаджигенов и Минеков. Ето и първите плодове от действията им - в столицата можеше да се разрази неописуема трагедия.


"За няколко минути движението на влаковете на софийското метро беше спряно от протестиращите, но вече е възстановено и е по разписание", съобщи Стоян Братоев, началник на столичния Метрополитен.

"На перона на всяка станция има т.нар. бутон безопасност, ако попадне пътник на релсите, да може да се изключи напрежението и двама-трима от тия господа са отишли и изключили този бутон. За няколко минути не е имало напрежение на перона на станцията. Възстановено веднага движението, така че няма проблем. Сега ще сложим малко повече полицаи, така че да не правят зулуми", каза Братоев.

Той допълни, че не е имало блокирани пътници в мотриси заради действията на протестиращите.

МВР няма информация за блокирани административни сгради в София или кръстовища. Остава затворено движението на бул. "Цар Освободител" пред парламента.

От МВР призовават хората, участващи в днешните протести да спазват закона и да не нарушават общественият ред.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!