Двойникът на Парцалев-сервитьорът Николай Вълчев от Бургас, който неочаквано почина в понеделник, е издъхнал тихо и кротко, без мъки в съня си.

Николай е смятал във вторник да отиде на лекар в Бургас заради проблемите с разширени вени на краката.

Следобед се прибрал в дома си в квартал Крайморие, изкъпал се и легнал да поспи. Получил е инфаркт и е починал веднага. Бездиханен го открила съседка, която отишла да го търси по работа. Това разказаха за БЛИЦ местни хора, които добре познаваха мъжа, който освен, че приличаше на знаменития актьор Георги Парцалев, беше и негов далечен братовчед.

Черна вест потресе Бургас: Внезапно почина двойникът на Парцалев

Преди повече от две години репортер на БЛИЦ случайно попадна в заведението, в което в Крайморие работеше Вълчев. Широката усмивка, с която посрещна екипа ни и сръчността, с която вършеше работата си, ни провокира да се запознаем с него.

Мъжът удивително приличаше на Парцалев, за това и туристите го наричат Чичо Манчо-героят от филма "С деца на море". Местните наричаха Николай Джони.

Чичо Манчо от Крайморие беше герой в интервюта и репортажи на БЛИЦ. В тях той споделяше, че няма собствено семейство, но има брат, чиито деца и внуци много обича.

Разказваше за многото приятелства, които е завързал покрай работата си, за жените в живота си, за немската пенсия, която очакваше, тъй като дълги години е работил в Германия.

Хората в Крайморие не могат да повярват в неочакваната смърт на Николай Вълчев. "Не можем да повярваме, че ще минем край механата, в която работеше, че той няа да ни покани вътре, да поговорим, да ни се усмихне, да ни зарадва с някоя шега.

Не можем да повярваме, че вече няма да го виждаме по улиците на квартала. Жалко. Той остана завинаги на 60 години. Умря като праведник, както умират добрите хора-в съня си, без болки и страдания", споделят съкрушени приятели на Чичо Манчо.

Вчера те са го изпратили в поседния му път.

Кристина ИВАНОВА, БЛИЦ