Лавинообразно започнаха да валят сигнали и оплаквания от жители на Дулово, недоволни или ощетени от управата на общината. След публикуването на два материала по сигнали, свързани със злоупотреби и нередности в Община Дулово,
 
Злоупотреби в община Дулово ощетили хората с близо 300 000 лева! (ДОКУМЕНТИ)

Местен дерибей в Дулово върши нещо потресаващо ДОКУМЕНТИ

Бивш финансов контрольор разкри пред БЛИЦ скандални финансови врътки в Община Дулово! (ДОКУМЕНТИ)

в редакцията се получи и сигнал от две работнички на ликвидираното предприятие „Общински гори“ ЕООД, които от години чакат да получат своите неизплатени заплати общо в размер на 24 000 лева без лихвите. Писмото на Лора Тодорова Радева и Зюхре Мемишева Адилова е подписано собственоръчно от тях, а репортер на БЛИЦ се свърза на посочените телефонни номера, за да се увери в достоверността на писмото и да чуе лично от тях оплакванията им.
 
„Прочетохме във вашата медия писмото на г-н Красимир Йоргов, което ни даде смелост публично и ние да разкажем за проблема си! Проблем, който стои от години, но никой в Община Дулово не ни обръща внимание. Ние сме обикновени хора и разчитаме на тези пари, които ни се дължат, но очевидно за властимащите това е без значение. Преживях толкова много мъка – синът ми загина на 18-годишна възраст, при катастрофа, после си отиде и брат ми... Сега сме само с болната ми майка, аз самата съм с решение на ТЕЛК и нямам работа. Продаваме покъщнина, за да оцеляваме... На всичкото отгоре една госпожа, адвокатка, която представлява Община Дулово по изпълнителните дела, които сме завели, казала, че ще „пием една студена вода“, защото щели да изтекат по давност“, разказа пред БЛИЦ Лора Радева.
 
„Много пъти сме говорили с кмета д-р Юксел Ахмед. Първият му отговор беше: „Това е наследство“. Добре, но минаха толкова години, два негови мандата като кмет, но не ни изплатиха заплатите. Мъжът ми е с инсулт. Не работя. Разчитам на тези пари. Имам кредит – наложи се да го тегля, за да можем някак да преживяваме“, заяви от своя страна и другата ощетена работничка Зюхре Адилова.
 
Наш репортер се свърза и с адвокат, занимавал се с казуса на двете жени. Ето какво каза пред медията ни той:
 
„На повечето работници от предприятието в ликвидация „Общински гори“ ЕООД изпълнителните дела са погасени по давност. Но не и на тези две работнички. Искам да ви обърна вниманието към това, че плащанията, които Община Дулово прави към НАП от бюджета, са без решение на Общинския съвет. Това е изключително незаконосъобразно! Общината няма това право, защото не е страна по тези дела. Позицията им беше, че основание за плащанията били изпълнителните дела. Да, но и двете работнички също имат заведени изпълнителни дела! Те не са по-малък кредитор от НАП! Доколкото знам са водени неформални разговори с кмета д-р Юксел Ахмед да включи в бюджета тези вземания на двете работнички, но той категорично отказал. Никакво внимание не им е обърнал! И вече 9 години тези жени не могат да си получат дължимите заплати. Надяваме се, че който и да е следващият кмет, ще се погрижи тази несправедливост да бъде поправена!“

Ето го и самото писмо на Лора Радева и Зюхре Адилова:
Орлин ФИЛИПОВСКИ, БЛИЦ