Апокалиптичният пожар, който на 3 май изпепели стока на веригата "Аванти" за 4 милиона лева, е имал за цел да изпрати мафиотско послание към собственичката Таня Попова. Това разкриха пред БЛИЦ разследващи.
За първи път БЛИЦ изважда на показ и друго обстоятелство. Пожарът е бил запален от три различни части на складовете и е трябвало да превърне всички налични продукти, съхраняващи се там, в пепел.

Своеобразният жълт картон към Попова, е вдигнат най-вероятно от нейни конкуренти, които са приели с неохота обстоятелството, че фирмата й просперира и заема все по-солиден пазарен дял.

Самата Попова не може да се примири с факта, че застраховката може да покрие едва половината от щетите. 

Освен стотици каси с алкохол, кашони с шоколади и кафе, пламъците са погълнали и копие на Панагюрското съкровище и множество златни монети, които са се съхранявали в една от стаите, в близост до складовете.

Бизнесдамата, обаче съвсем не е сломена от случилото се, разкриха пред БЛИЦ нейни приятели. 

"Таня Попова е много напориста жена и вече се съвзема от първоначалния шок. Със сигурност нейната енергия ще й помогне да излезе от неприятната ситуация и материалните загуби", категорични са приятелите й пред БЛИЦ.

Разследващите продължават да сглобяват пъзела, довел до огнената вендета, която паникьоса цяла София при невиждания пожар.

Ивайло КРАЧУНОВ

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!