Мъж уби с лопата агресивен питбул, който влязъл в двора на къщата му в Самоков и нападнал сина му. Сигналът за инцидента е подаден  около 11.23 часа вчера.
Самоковлията сам се обадил в полицията и съобщил, че в двора на дома му е влязло куче от породата "питбул", което е нападнало сина му и е захапало домашното им куче, което било вързано. Бащата се втурнал да спасява сина си, като удрял побеснелия питбул с лопата, за да го прогони. Кучето обаче умряло.

На местопроизшествието е извършен оглед. По случая е образувано досъдебно производство под наблюдението на Районната прокуратура в Самоков, съобщава dnes.dir.bg.

В края на януари тази година домашен питбул, вързан в двор на къща в пазарджишкото село Мокрище, прегриза гърлото на 3-годишно момченце. Детето почина на място. Обвинения бяха повдигнати на 35-годишния Димитър Михайлов, собственик на кучето и чичо на починалото дете. Той беше обвинен за това, че не е положил достатъчно грижи за животното и го е оставил без надзор, което е довело до смъртта на момченцето.

В средата на юли обаче Районната прокуратура в Пазарджик прекрати досъдебното производство, тъй като не са били открити и събрани доказателства за умишлено престъпление и заключението е, че става дума за трагичен инцидент.